Friday, December 12, 2014

Pilihan

Hidup ini adalah pilihan..
Dalam pilihan,terselitnya ujian

hakikat hidup, tak semua insan yang berjaya meraih tentang apa yg dipilih.
Tiba2, pilihan tidak selari dgn apa yg dikehendaki

Persamaan, nun jauh pergi. Dahulunya rasa ya. Kini, rasa berbeza dgn apa yg kita rasa di awal kala

Namun, Islam mendidik insan untuk mengenal erti Redha
Redha dgn takdir, redha dgn ketentuan Illahi

Islam itu indah, malah ia mengindahkan kehidupan insan dgn sinar kasih sayangNYA

"Cinta itu buta. tetapi, ia tidak akn m'butakan manusia yg memiliki iman"

Credit to akuislam.com

Indeed,
tak semua pilihan itu sempurna
Kesempurnaaan itu hanya lah milih Yang Maha Esa
setiap kekurangan, DIA hadirkan kelebihan
lihat dgn mata hati, hikmah ketentuanNYA sentiasa ada

Namun, manusia sering melakukan khilaf (so do mine)
Jika ikatan tali t'putus, jika hujan d'siang hari, jika hati terluka
Redha itu penting..perancanganNYA lebih baik dari manusia

"Cinta tanpa iman ibarat muara tanpa sungai"
hargai cinta yg d'anugerahkanNYA dan lindungi ia sebaiknya

till meet again (insyaAllah)..

Inteam - Kehidupan (Duet With Nazrey Raihan): http://youtu.be/wY6gV9kImG8

#May Allah bless

Saturday, November 29, 2014

Rindu

Aku rindu..
bukan rindu pada makhluk Tuhan bernama manusia
tapi aku rindu pada ketenangan..kedamaian
(agK weird sedikit)
but yeah i miss that moment..><

post kali ini agak nostalgia..

Aku rindu..
rindu pada saat aku "innocent"
??? yes it is..saat baru mengenal erti dunia yg gila byk dugaan
Saat diri aku dilindungi dari melihat benda2 yang melemAhkan iman
Saat diri Ku lurus dan bendul
Saat di ku begitu takut melAkukan bende2 yang dilarang-NYA

Aku rindu..
Rindu saat kena paksa solat berjemaah time kecik2 dulu
Rindu saat aku kena paksa tahan mengantok yg Amat demi mendengar kuliah subuh dr abg2 aku
Rindu saat kena paksa pkai pakaian menutup aurat depAn manusia bukan mahram
Rindu saat aku mendapat hadiah hand sock, stocking dan jubah dari abang aku t_T
Rindu saat beramai2 pergi surau..solat jemaah dan dengar ceramah time asrama dulu
Rindu saat aku mengikuti usrah ketika di universiti even de certain time aku malas
Rindu saat betapa tekunnya aku solat teraweh  even malas xhengat ketika di matrik
Rindu saat aku bertudung besaq ><

Aku rindu..
Rindu saat aku menangis bagai nak rak bila aku melakukan perkara yang xbek
sbb aku takut pd balasan-NYA..
Rindu saat aku takut mendekati maksiat sbb aku tahu DIA sentiasa memerhati aku..
Rindu saat aku cuba istiqamah bc Quran even 1 mukasurat everytime selepas solat..
Rindu saat aku paksa diri sendiri untuk bangun solat malam..
Rindu saat aku cuba konsisten solat dhuha..

Kerinduan nie buat aku terasa amat rugi..rugi kerana aku tak pernah menghargai saat2 itu sehingga lah ia semakin pudar dlm diri aku..

Terlalu byk kesilapan yg aku lakukan..
namun, bak kata pepatah melayu moden
"terlajak kereta boleh d'reverse balik, tapi terlajak perbuatan hang tanggung la sendiri"

Lumrah manusia..menyesal bila da selesai melakukannya..bak kata pepatah lg
"sudah terantuk baru terngadah"
(cikgu BM aku bc, confirm bangga nih!)


Namun..
disebalik penyesalan ini.. tersembunyi seribu juta ketakutan
takut?? yes
Ketakutan yang aku akan kembali melakukan kesilapan
Ketakutan yang aku lupa bahawa DIA sentiasa memerhati hambaNYA
Ketakutan yang aku akan terus leka dan hanyut dalam arus dunia selepas ini or maybe esok lusa tulak
dan aku TAKUT pada dunia sekarang ini yang semakin berbahaya..
Dunia yang mengejar keseronokan semata-mata
Dunia yang meninggalkan ajaran agama
Dunia yang terus mengikut telunjuk si syaitan dan iblis
"nauzubillah...

ketakutan aku paling besar..aku tahu aku ini manusia yg lemah
iman senipis kulit bawang or maybe lagi nipis

aku create entry ini hanya untuk memberi peringatan pada diri sendiri supaya aku xterus leka
aku xsanggup nanti di padang mahsyar..buku amalan belah kanan aku ringan 
paling aku takut azabnya yg manusia sendiri xmampu nak gambarkan
 
aku bersyukur Allah sentiasa m'beri aku kesedaran even aku nie dok slu ulang silap yg sama
Bersyukur Allah xbiar aku terus hanyut
Bersyukur Allah sentiasa memberikan aku jalan/petunjuk saat2 aku memerlukan
Bersyukur atas apa yang aku miliki sekarang
dan amat amat Bersyukur Allah masih meminjamkan aku nyawa utk terus idop

Semoga Allah berikan aku dan umat Islam yang lain kesabaran dan kekuatan dalam melawan hawa nafsu 
Semoga dibersihkan hati yang penuh dgn b'macam2 color ><

Aku sedar aku manusia yg sangat lemah tapi aku tetap nk berusaha m'jd insan yang baik..
even lepas nie jika aku t'sungkur jatuh dalam lautan nafsu, aku mohon Allah sentiasa tiupkan aku kesedaran (AMIN)

akan ada satu ketika, manusia akan lelah melayan karenah manusia yang lain, namun, Allah xkan pernah sesekali meninggalkan hambaNYA selagi mana manusia mengingatiNYA



ALLAH Knows - Zain Bhikha (lyrics): http://youtu.be/3el6avlOZjs

#IamnotthebestbutIamtryingtobebetter
#May Allah bless







Wednesday, November 12, 2014

WMA #11

Dear future hubby,
this song is for you (i wish i could sing this song, but yeahh my voice is like 'katak panggil hujan' or maybe even worse:P )
I love u not only for what u are, 
but for what I am when I'm with u
143 WMA
to be honest i cant wait to be ur wife (hahaha gatai terlajAk aihh)

Ok then ehem, 
like I said..I dont have a great voice, 
but I know how to find the best song to describe my feeling..ecechhh!!!
so here, 
'All of me by John legend'






k then, till meet again
xoxoxo

Thursday, October 16, 2014

Friday, September 5, 2014

WMA #9

How long will i love u?
as long as star above u,
n longer if i can..

How long will i need u?
as long as the seasons need to
follow their plan

How long will i be with u?
as long as the sea bound to
was upon the sand

How long will i want u?
as long as u want me to
n longer by far

How long will i hold u?
as long as ur father told u
as long as u can

How long will i give to u?
as long as i live through u
however long u say...

'We're all traveling through time together,
every day of our lives.
What we can do, is do our best..to relish this remarkable ride'

Ellie Goulding - How Long Will I Love You Lyrics: http://youtu.be/mdwfgREZ8e8

Friday, August 29, 2014

WMA #8

Cant keep calm..
i miss my other half 
I'm sorry, i know im bad T_T


**try to get some sleep

WMA #7

30 August 2014

Happy 1st monthsary of our engagement ><


Wanita by De-hearty

PMS

PMS is premenstrual syndrome
atau dalam bahasa ibunda, PMS nie adalah sindrom pra-haid (untuk org pmpn jerr)

Bende nie merupakan rangkaian 3 gejala: dari segi fizikal, tingkah laku & fisiologi
Kalau ikut teori (textbook), PMS t'jadi antara 7-14 hari sebelum haid datang & merasa lega bila haid b'mula
aku nie kira golongan special kot..sbb t'pilih utk mengalami sindrom nie..indah?? haha xde mknanye

tp aku pelik cket, sindrom nie tak b'akhir bila haid datang..dea cam b'larutan hingga 3-4 hari selepas tu.
and again maybe aku insan t'pilih..Allah nk bg ujian suh aku sabar lebih cket
(selalunye aku fail :P)

pe simptom dea???
-Ganguan Emosi : cepat MARAH, murung, STRESS, GELISAH, berasa LETIH, MENGIDAM makanan manis, selera makan b'tambah/ b'KURANG

-Gejala Fizikal : SENAK PERUT, perut kembung, payu dara m'besar(??), SAKIT KEPALA, MUAL, SAKIT BELAKANG, MUSCLE PAIN

**capital letter tu yang aku hadapi sendiri ><

Fact: for some women, the physical pain and emotional stress are severe enough to affect their daily routines and activities.

yess, indeed!!!

Sebab utama PMS adalah unknown
tapi ada sesetengah faktor yg m'nyumbang kepada PMS
antaranya?
-Tekanan
-Poor eating habits (kaitan dgn kurang pengambilan vitamins dan minerals)
-Perubahan hormon (d'katakan akan hilang ketika mengandung and menopause)

++ etc..xlarat nk taip byk2..aku mention yg mana berkaitan jer..nak lebih sila google sendiri :P

Cara atasi:
-Senaman (memang tersangat la jarang aku buat :P)
-Berehat (kadang-kadang)
-Tidur (erkk hurmm)
-Pemakanan yang baik (less salt and increase intake of vegetables, fruits and cereal)
-Pain Killer (hohooo sgt2 memerlukan on day 1 & 2)
-Some said EPO (Evening Primose Oil) is good for hormone

sebut pasal EPO,de sesetangah ckp, bnde ni boleh mnyebabkan cyst..ntah btol ke x
but yess last 3 or 4 years..aku pengguna EPO (almost a year) and now i got cyst..haha aku xtaw btol2 ada kaitan x EPO & cyst tu
**malas nak cari journal (bajet rajen sgt :P)

Okla selesai sudah kelas kesihatan wanita tuk hari ini ;)

moral of this entry: Perempuan seperti ni t'sgt la fragile (hu2 xde kaitan lgsg)><

till meet again..xoxo

*May Allah bless

Thursday, August 28, 2014

WMA #6

Aku bahagia
cehhh blom ape2 da bg statement 'gaya ko sorang yg tgh bahagia' :P

Sebelum nie, aku ada niat nk stop blogging..da malas da
tp WMA did something yang m'halang aku dari musnahkan blog ni
He put 'Miss Xperfect' in acknowledgement in his thesis
terharu kottt...melted siap!
aku delete semua post yg lama2
dan aku bukak page baru..aku plan nk teruskn blog ni tuk WMA dan insyaAllah anak2 kami nanti (ceeewahh)
pikir panjang da..semoga Allah permudahkan
so klau xmahu ambik tahu..jgn baca okeys?

moment selepas tunang..
dugaan banyakkkkk...ase nak jer kawen cepat..ha2
WMA tersangat la sweeettt
the more i know bout him..the more i LoVE him ><
kalau ada problem..insan yg selalu mengalah, for sure WMA
Aku yang buat salah, WMA yg say 'sorry' :P

WMA t'sangat menjaga hati limpa jantung & perasaan aku,
bende yang buat aku sakit hati, kecewA, sdey..dea kan jauhkan
kalau aku mention nak pe2, dea kan cuba tunaikan (aku xpernah paksa ok)
sgt care pasal aku dan protective
tegur aku dgn cara yg sgt polite bila aku buat salah
seng citer..WMA tersangatttt la m'hargai aku nie sebagai 'wife to be'

aku????
terharu gler plus bersyukur sgt..
Allah bukak kan hati aku untuk dea dan Allah tabahkan hatinye untuk terus b'harap

pe yang mampu aku buat sekarang nie..
Doa doa doa dan doa
hanya Allah je yang boleh merealisasikan impian kami berdua
M'halal kan hubungan ini, terus tabahkan hati dan kuatkan iman 


pesanan untuk perempuan lain:
kalau ada laki yang betol2 syg ko + jaga solat + baik akhlaknya + bersungguh2 nak jadikan ko sbgai isteri..
Terima dea and b'doa supaya Allah bukak kan hati
insyaAllah ko kan rase tenang, bahagia, xserabut kepala :p

pesanan untuk diri sendiri:
Terus menjaga hubungan ini dgn baik 
Tabahkan hati


ok la till meet again..xoxo




**Doakan semoga urusan perkahwinan kami d'permudahkan dan teruskan berdoa untuk mereka d'Gaza. Semoga kemenangan mereka baru2 ini memberi semangat untuk mereka terus m'p'tahankan agama dan tanah air.


Saturday, August 2, 2014

WMA #5

Xjadi nak ngajuk lama2 sbb
1. WMA xsedar pun yAng aku ni tgh trase dgn dea
2. WMA sakit..T_T
3. dea secara xsengaja da pujuk aku dgn ucapan 'gudnyte' yg sweet..he2

kesian WMA..mybe kena demam campak or denggi??  nauzubillah..
jangan la sakit pelik2 (spe yg xsyg tunang oii)
3 4 ari lepas dea demam, selsema, loss appetite, batuk segala
n now badan  dea da mula nek ruam merah2 plus itchiness..kalau ikutkan simptom tu cm demam campak da
lagi2 WMA xpernah dpt g demam campak sebelum nie
tp ntah..minta dea p klinik esok..hopefully he will be ok

     lawa kn kulit dea..hahaha sempat lg ni ;)



pesanan untuk diri sendiri:



ok, till meet again..xoxo



**Doakan WMA sihat and doakn mereka di'Gaza

WMA #4

Orang cakap, dugaan byk selepas bertunang
n yess memang dugaan..
aku kerja nak terase jer ><

blog ni kang lama2 jd tempat aku luahkan perasaan
aku patut tukar identiti blog ni dan tiada siapa yg kan thu kewujudan blog ni
yup i should!

before ini aku seorang yg keras hati cket, agak rational
xpikir pasal org, aku tutp pintu hati aku rapat2
since si dia before nie slu ignore aku..so ak kena la jd kuat
n now bila aku da open, aku jd t'sgt la fragile (kalah kaca!)
T_T

bila da rapat nie, aku mula citer psl diri
aku nie cmne bla bla bla
smpai one point, Aku rasa confirm dea kan bosan
da xsnggup da layan karenah aku (huh sdey!)

i give him this quote

" Never explain urself to anyone
because the person who like u 
doesnt need it, and the person who 
dislike u wont believe it.."

aku saje nk thu pe jwpn dea
skali dea reply "yup, never explain"
hambik ko!
pe aku paham
"ko xyah gedik2 nak cerita pasal diri ko, xde spe nk peduli"
panas2

aku mls nk commnt, terus log out fb
uninstall facebook massenger
tunggu cket masa, aku deactivate fb tu skali
(selalunye kejap jela ni :P)

moralnye: ko xpatut sesuka hati open pintu hati tu
ko nk bukak, ko bukak cket2 je
nanti kalau trase, xdela ko sdey sgt
 cinta tu kn buat ko jd lemah, lembik, xkuat, xbermAya, gedik mngada2

waa baru bertunang nie, kalau kawen cmne??
seyes takut

mkin aku cntact, makin aku nk bercerita
last2 aku yg makan hati
T_T

xmustahil, dea yg sebelum nie sgt rajen melayan ak,
akn ignore aku gk (kan?)
yeahh possibility tu ada
waa sdey *crying
tp hopefully dea tetap setia melayan aku :D

aku tujukan lagu ini untuk WMA

**seyes tipula kalau aku cakap aku da xsayang tunang sendiri
ingat prasaan nie cam lampu ke, bleh men tutup buka sesuka hati
ak syg dea kot, cuma skg nie tgh mood "merajuk"
haha ngada!




 #Dirly- sampai ke ujung dunia



till meet again..xoxo

p/s: doakan mereka diGaza

Friday, August 1, 2014

WMA #3

Orang cakap bende yang baik,Allah akan permudahkan
Alhamdulillah fasa pertama yg sepatutnye merisik berubah di saat akhir m'jadi majlis pertunangan
seyes perancangan Allah itu sungguh indah,
syukur kepada-NYA, im happy
aku xpernah rasa sebahagia ini..waa blom lg kahwen ni ;)

Pada awalnya , WMA plan nak datang jumpa family in oct
kira datang merisik la at that time,
namun, selepas aku bincang dgn family segala
dorang mnta WMA datang time raya, since adik bradik semua ada
dari raya ke 5, berubah ke raya ke 4 and akhirnya dibawa ke raya ke-3
asalnye selepas asar, berubah ke jam 3 and last2 dicepatkan ke jam 12
WMA cam biasa, si dia sentiasa cool..xde nak complaint kt aku sebAb asyik tukar tarikh and masa jer.. yeahh alhamdulillah dia seorang yg sgt memahami and senang dibawa berbincang

Seminggu sebelum majlis merisik, abang ke2 aku call..
dea cakap why not aku bertunang terus, kalau setakat merisik dea xmahu balik
selepas bncang2, then family decide untuk terus bertunang..
ha2 at that time, aku kalut inform WMA..cmne kalau bertunAng terus
dea cam biasa..terima dgn baik nye
semua nampak cm smooth jer even time tu segala benda xprepare g
hantaran, majlis cmne, makanan, baju and semua la
semua zero..xbuat pe2 since asalnye ingat merisik jer

aku start dgn hantaran, bnde dah last min..semua kdai xmahu ambik tempahan gubAhan da
so aku ambik inisiatif buat sendiri..survey segala kelengkapan, google cket2 cari idea untuk gubahan
dalam kelm kabut tu, senior2 kt tempat kerja suggest untuk ambik cuti bagi aku settle kan bende ni, kira nasib aKu bAek time tu semua staff ada..so dpt la cuti 2 hari
ada dalam 4 kedai aku survey, beli cket2..penat gak since bulan puasa tp ok la aku enjoy
1st day cuti, cari barang2 gubahan and hantaran + tempah kek segala..
mlm tu saje2 google cari mini pelamin..search punyer search aku jumpe yang murah plus cantek (SuzanaZafran Bridal) 
alhamdulillah raya ke3 xde yang book lagi
Esokkan tu..pergi kbmall niat asal nak cari kemeja untuk WMA, sekali terpandang satu baju kt peach collection..harga ok la xmahal sgt, so grab buat baju tunang..then minta kawan bek aku tambah manik cket2
lepas tu cari kain chiffon kat kamdar, buat veil sendiri (cara buat veil tu, aku google jer kat blog org and yes ianya sangat membantu)

Dengan budget yang xgempak sgt since xplan awal2, Alhamdulillah aku dpt gk settle kN semua bende..even bulan ini confirm aku sengkek..adehh
xpela..pikir bende sekali seumur idop, so kalau bleh nak buat yang terbaik

tempoh seminggu tu, byk kali gak la aku dok mengeluh dgn WMA
haha ckp byk bnde nk buat bla bla bla
padahal aku bleh jer handle..tp aku sje ngada nk perhatian lebih :p
and WMA cam biasa..layan jer karenah aku (like!)

Pada hari berkenaan (Raya ke-3), 
Alhamdulillah majlis berjalan dgn jayanya dan aku dengan rasminya jadi tunang WMA
hantaran dan jangkaan tarikh kawen da ditetapkan
kalau ikutkan 10 bulan gk la, aku dgn WMA d'ikat dgn ikatan pertunangn 
mohon semuanya d'p'mudahkan

perasaan aku jd tunangan org?
gler best..hahaa 

feeling cam org bru jatuh centa pn ada..hu2
aku jd super duper sensitif..naseb bek WMA tahu nak handle aku cmne
sikap aku dgn dea kira contra gler..and itu yg bt kami complete each other
semoga kami dapat bertahan (org ckp dugaan bertunang lagi byk)
dan urusAn perkahwinan kami nnt berjalan dgn lancar..
target in May 2015.. so plz save da date! ;)








kla, till meet again
xoxo

** doakan kami! and doakn mereka diGaza

Thursday, July 17, 2014

WMA #2

The more i know bout him, the more i like him

pelik kan, kadang2 ko xperlu ambik masa berbulan2 or bertahun untuk menerima somebody.
pengalaman mengajar aku byk bnde, so xde nye aku nak terima org secara m'babi buta (ini bukan mencarut :p)
i did my istigharah, even aku tahu sembahyang aku tidak sesempurna orang alim, but yes im still doing
lebih baik ko buat dari ko xbuat langsung..ye tak?
and Alhamdulillah..aku rase keputusan ini adalah sebaiknya..
akak ipar aku ckp..xsemestinya kita akan dapat mimpi or seumpamanya..
kadang hati kita berat ke-arahnye dan rase xde keraguan yang timbul

I made mistake before, aku xmahu mengulangi kesilapan lama..
aku xmahu alpa mengharapkan pada manusia,
ble ko redha..Allah akan permudahkan
maybe ujian untuk aku..yeaa ujian hati..hu2
aku gagal..hurm bila ko mencintai manusia melebihi segalanye
hati kau xkan tenang..seyes aku cakap!

Allah is number one
"When u forget that u need Allah, HE puts u in a situation that causes u to call upon HIM,
and thats for ur own good"
indeed
Alhamdulillah aku diberi kesedaran..
jika kesakitan yang aku dok tanggung tiap2 bulan demi m'hapuskan dosa2 aku yang terlampau byk ni..
aku redha..aku xmahu mengeluh
tapi hanya Allah jela yang tahu t'hapus ke x tu.. waallahualam

berbalik pd tadi,
yeaa aku terima tanpa prasaan cinta, 1st reason, dea xpernah kenal erti putus asa
then ada kenyakinan dlm diri aku he is the one
dea bleh menjaga aku, dea bleh tegur aku kalau aku silap and dea sayang aku lebih
n now aku rasa prasaan aku da brubah sekarang..eh?? (xmo citer :P)

Abang aku cakap, niat kena betul..kahwin kerana Allah SWT
yea betul..bukan semata nafsu or cinta2 cintun semata2
n indeed kami xde nak b'kasih syg lebih2..yg itu selepas kahwin
walaupan perjalanan masih jauhh..tp aku doa semua berjalan dgn lancar
kalau laki tu btol2 serius, dea kan lakukan ikut cara yang betul..
dea xkan jahanam kan ko sebelum ko sah jadi milik dea

aku xtahu macam mana kami bleh sampai ke tahap hampir ke fasa pertama..tapi Alhamdulillah
sebetulnye la kn, kalau da setuju, buat pe nak tunggu2 da..xelok sebab dunia nie penuh dgn godaan
lagipun aku da kenal dea lmaa sgt da
n again aku mohon semoga d'p'mudahkan
aku yakin dengan pilihan aku,
so apa yang bleh buat skg, terus stay tune (cehhh) and berdoa semua berjalan dgn lancar
perkahwinan masih jauh...(salah diri sendiri xprepare tuk kahwin) tp xmustahil Allah akan permudahkan
(insyaAllah)

Fasa pertama..insyaAllah lepas raya ni
happy?? yes indeed..Alhamdulilah Alhamdulillah
hopefully he can make it real



**he give me this song..and me? melted..sekian :P



ok till meet again.. xoxo


p/s: please please keep pray for those in Gaza.. they need our doa' more than anything
and also Al-Fatihah to those in tragedy MH17

Friday, July 4, 2014

WMA

hampir 8 tahun ak mengenalinya..
time tu baru je pas spm and mood nk cari kenalan m'buak2
at the 1st place, aku baek nga adik dea since adik dea tu kawan baik adik aku
camne leh kenal ak dah xingat
we juz chat via ym..time tu ym kira famous ler
zaman friendster segala :p

1st time jmpe dea, area stesen bas KB
dea chubby cket (skg da brubah), putih merah2 (dea spesies xleh kena panas :p)
plus pemalu yang amat..
nk dgr suara dea kt tepon punye ler susah..he2

kteorang chatting smp la aku msk matrik,
dea lak dgn senang hati tolak twrn matrik n ambik diploma 
kalau xsilap, kami dpt tawaran matrik yang samA
rugi2 :D

dok kat matrik busy cket..so msg jrng2 je
aku suka share nga dea bila ak dpt score tinggi
and kalau rase down nk jwp exam..dgn dea jugak la aku mengadu
dea seorang pendengar yang baek..my fav!!
kteorang jmpe bila balik cuti..jarang sgt la
plg best dea sk blanja ak..hahaa
layan jer aku nak bedal pe
n every time jmpe..dea kan bg kad kecik juz to say 'thank you'
sweet ye x?.. together wif origami yang de buat dari duet btol
comey2 jer tp syg aku hilangkn most of them..careless indeed

1st present yang dea kasi..jam meja yang de hiasan bear segala.
tiap kali jmpe, ada jer bende yg dea kasi aku
birthday aku dea xpernah lupa..wish + present cm bnde wajib lak dea bt

dea tahu jer pe aku suka and barang yang dea bg xpernah mengecewakan aku..
nak ckp aku nie materialistik tu xdela..
tp kalau d'pikir kn balik..t'haru kot org bt kiter cmtu

dea jenis pendiam, agak misteri, unik and pemerhati yang baik
kalau jmpe..manusia yg dok ckp byk, aku ler
dea jd tukang dgr je
byk bnde share...family friend segala
aku slesa sembng dgn dea sbb aku yakin dea boleh d'percayai
and the most important thing, i can be myself

masuk uni..da jarang sgt da contact/ jmpe..
bila time cuti contact lbh cket..tu pn xlama la
and again bila aku sedey..dia lAh manusia pertama yAng aku cari 
dea bleh bt aku gelak sakan

masuk thn 3, dea da grad
kami loss contact jap..dea senyap, aku pn join sekaki senyap
and time tu la i meet chipmore..timing cantek btol
bermula la cerita duka lara aku

thn akhir aku blajar, kami jmpe 
cmne leh contact blk aku da lupa..
aku tukar no. baru and cam biasa aku lah yg cari dea
time jmpe tu la dea citer knpa dea hilang kjp
bla bla bla (rahsia)

bila aku da start kijer..
top2 tahu dea da further study
as usual, dea sk bt bnde unexpected
ak happy tuk dea..yes indeed
plg happy kami bt deal..klo dea dpt 3.8 above, aku kan pg sane
and he made it..hu2  until now aku xtunaikan jnji tu lg
adeeh ><

skg nie, dea da abis study da..
klo de rezeki..bleh kerja da

cpt jer masa b'lalu..

since we are 17 y/o until now.. 
dea slu ada untuk aku
time aku sakan patah hati, dea rajen je bg kata2 semangat
even xm'bantu sgt tp aku hargai (at least aku reliase there is someone care bout me)
standard org patah hati, ssh nk trime any +ve words
let time heals that pain
Alhamdulillah aku bkn manusia yg jns t'bawa2 emosi lama2

aku pernah terlebih sk dea once, then we loss contact
aku pernah ignore dea
aku pernah menyampah dgn dea..hu2
aku pernah marah dea
tp WMA dea baik, even dea terasa..dea kan hilang kejap
then dea dtg blk..dea xde nak marah2, tunjuk emo2 dpn aku
dea layan jer karenah aku

................................................................................................................

aku takut nak rapat dgn spe2 da skg..
aku pernah kecewakan org n pernah gk d'kecewakn
both feeling seyes xbez

tp ma aku pesan xslh aku bg peluang pd org
mybe one day, aku ptt hargai dea yg slu ada tuk aku
n hope that day, aku masih blom terlambat
semoga Allah permudahkan..


xoxox